Cine și-ar fi imaginat că miercuri, 26 aprilie 2023, întâlnind un scriitor, la Biblioteca Județeană, filiala “Traian Brad”, vom învăța un lucru foarte important pentru existența noastră: să nu ne fie frică.

Scriitorul invitat a fost Felix Ostrovschi, istoric, jurnalist și bibliotecar, în același timp, iar beneficiarii-elevii clasei a VII-a A, de la Școala Gimnazială “Ion Creangă”.

Prezentarea ultimei sale cărți, Vremea vremurilor.Oameni sub povara extremelor, a oferit elevilor șansa de a călători în timp, în trecut, de a constata că și atunci au fost epidemii îngrozitoare și atunci s-a cutremurat pământul, au izbucnit incendii devastatoare sau inundații catastrofale.

Volumul este un document istoric al acelor vremuri, un studiu sociologic, dar și o lecție de psihologie din care am învățat că sentimentul de frică a stăpânit omenirea dintotdeauna și, mai ales, că e inutil să te lași subjugat de ea.

Elevii au fost fascinați de prezentarea captivantă a d-lui Felix Ostrovschi, dar și de pozele incluse în volum, mai ales de cele care vorbesc despre modul în care se făcea publicitate în perioada interbelică.

Am plecat plini de încredere, foarte încântați și dornici de o reîntâlnire cât mai grabnică.

Profesor Adriana Iacob