Concursul interdisciplinar “STI_MA”, ediția a VII-a

Comisia Matematică și Științe, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” din Cluj- Napoca, coordonată de doamna prof. Brad Mariana, a organizat Concursul interdisciplinar ”STI_MA”, ediția a VII- a, CAEJ, poziția nr. 74, care a avut loc în data de 6 aprilie

La acest concurs au participat 11 echipaje formate din patru elevi din clasele a VI- a , alături de profesorii coordonatori. Concursul a fost structurat în șase probe: machetă cu tema ” apa”, experiment inedit, corelarea întrebărilor cu răspunsurile corespunzătoare, recunoașterea personalității- aportul adus în domeniu științelor, proba de perspicacitate cu numere și figuri geometrice și o probă bazată pe creativitate ”Ce pot face cu …”. Concursul interdisciplinar „ STI_MA” urmarește dezvoltarea competențelor STEM.
Echipajul ”Together”, format din elevii: Cristea Elena, Sârghe Ștefan Luca, Marchiș Andreea, Miszti Ștefan, a reprezentat Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, obținând premiul III. Macheta realizată de elevi, coordonați de doamna prof. Pop Mariana Daniela, reprezintă alimentatea cu apă prin cădere liberă, a unor locuințe, de la un rezervor cu apă situat la o anumită înălțime. Experimentul intitulat ”Magia Stiințelor”, realizat de echipaj, pune în evidență deplasarea pe verticală a unor substanțe, în funcție de densitatea acestora.
Felicitări echipajului ”Together”pentru rezultatul obținut!
Mulțumim Asociației de Părinți a școlii pentru susținerea financiară a proiectului!