Drepturile copiilor și tinerilor de a participa la luarea deciziilor în ceea ce le privește viitorul, de a-și exprima propriile opinii și de a fi ascultați de către adulți sunt câteva dintre drepturile lor fundamentale, recunoscute la nivel internațional prin Convenția ONU cu privire la drepturile copiilor, semnată în 20 Noiembrie 1989 și ratificată în România prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990.

În semn de recunoaștere a acestor drepturi, în luna noiembrie a fiecărui an (începând din 2012), Fundația Terre des hommes desfășoară campania “Ziua Ștafetei – Acum decid eu!” (www.ziuastafetei.ro) prin care copii și tineri din întreaga țară sunt sprijiniți de adulți să-și afirme aspirațiile pentru viitor și să încerce, pentru o zi, profesiile la care visează

În perioada 12-23 noiembrie 2018, pentru a marca  Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, scoala noastra a participat la cea de-a V-a ediție a campaniei “Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment initiată de către Fundația Terre des hommes din Elvetia și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe. Sub umbrela campaniei naționale, toti elevii claselor a 8-a au fost sprijiniți să devină, pentru o zi, profesori, doctori, asistenti medicali, administratori, contabili, secretari, bibliotecari.

Este unul din proiectele pe care elevii claselor a 8-a le asteapta cu mare drag in fiecare an si in care se implica, impreuna cu mentorii lor, cu toata seriozitatea.

802

Alte articole

10 for Kindness
10 for Kindness – Proiect de actiune comunitara
Saptamana educatiei globale