Clujul este, printre multe altele, oraşul TIFF-ului, iar EducaTIFF , partea dedicată copiilor şi tinerilor, este ocazia pe care o aşteptăm, an de an, de a ne duce copiii la întâlnirea cu filmul de calitate, filmul care , cu subtilitate şi inteligenţă, ne îndeamnă să ne punem întrebări, să căutăm răspunsuri, să apreciem frumosul, adevărul, omenia, prietenia etc.

Weekend-ul 5-6 decembrie 2020 ne-a adus un dar de Moş Nicolae din partea echipei EducaTIFF, care ne-a oferit acces gratuit , pe platforma www.unlimited.tiff.ro  , la trei filme de animaţie (După ploaie, Un apartament într-o sâmbătă, Opinci) şi un lung-metraj(Vacanţa mea extraordinară cu Tess). Filmele au generat discuţii şi activităţi interesante în săptămâna ce a urmat. De exemplu, la clasa 1D, copiii au desenat scenele preferate din filmele vizionate.  La clasa 1E au discutat despre circuitul apei în natură şi au realizat un colaj în care norii seamănă foarte mult cu lâna magică a oilor din film. Copiii din clasa 5D au realizat postere, benzi desenate, quiz-uri, desene, rebusuri inspirate de filmul preferat, iar cei din clasele 6B, 7A, 7B şi 8A au participat la sondaje de opinie  şi discuţii în stilul celor de la cinematograf, în care aveam, de obicei, ocazia de a întâlni reprezentanţi ai echipei de realizare a filmelor.

De ce ..? Cum…? Ce credeţi despre…? Care e mesajul…? Care e semnificaţia…?

E important să-i învăţăm pe copii să pună întrebări, să caute răspunsuri  şi semnificaţii în straturile mai profunde ale filmelor pe care le văd, să se exprime creativ şi original în raport cu actele artistice la care participă. Mulţumim EducaTIFF pentru această oportunitate! De-abia aşteptăm să ne revedem!

Mulţumiri şi felicitări cadrelor didactice care au înţeles importanţa acestui tip de educaţie şi au găsit modalitatea de a implementa activităţile mai sus menţionate în orele de consiliere şi dezvoltare personală, limba engleză sau  educaţie plastică.

prof. Dana Muntean

Coordonator proiecte si programe educative

340

Alte articole

Anunt – concurs pentru ocuparea postului de secretar scoala
Eminescu şi copiii
Ziua Culturii Naţionale