De câteva săptămâni, șase dintre elevii Școlii Gimnaziale “Ion Creangă” din Cluj-Napoca au început antrenamentele la tenis de câmp, fiind sprijiniți de către Federația Română de Tenis, Ministerul Educației și Cercetării și Clubul Sportiv “Napoca Tenis Club”.
Aceștia sunt doar câțiva dintre elevii pasionați de tenis din această școală. Ei au fost selectați să beneficieze de antrenament în tenis, fără costuri, până la jumătatea acestui an, când vor începe să se autosusțină.
După ce, în luna decembrie 2019 s-au remarcat la orele lor de educație fizică și sport (EFS) unde au desfășurat scurte lecții de inițiere în tenis alături de antrenori și profesorii de EFS, în ianuarie 2020, îndrumați de învățătoarele lor, aceștia s-au prezentat la acțiunile de selecție desfășurate în Parcul Sportiv “Dr. Iuliu Hațieganu”. In procesul de selectionare au trecut printr-un circuit de viteză și îndemânare, au dat o probă de joc și au fost observați de către antrenorii CS Napoca TC.
În urma evaluării (au fost analizati urmatorii itemi: timpul de execuție al circuitului, corectitudinea executării acestuia, coordonarea, răbdarea, atenția și implicarea de care au dat dovadă) au fost selectați copiii cu cel mai mare punctaj, astfel: cei mai bine clasați 2 băieți de cls. I, cele mai bine clasate 2 fete de cls. I, cel mai bine clasat băiat din clasa pregătitoare și cea mai bine clasată fată din clasa pregătitoare. Cei sase copii selectați sunt: Baciu Alexandru Mihai, Balc Andrei, Alb Eleonora, Crîznic Amelia, Pătrășcanu Natalia Maria,Szasz Alexandru.
Vă ținem la curent cu evoluția lor. Mulțumim tuturor celor implicați în bunul mers al acestui proiect.

Radu-Tiberiu Șerban,

Antrenor Federația Română de Tenis

105

Alte articole

Activităţi în perioada suspendării cursurilor
IMPORTANT: Inscrierea in clasa pregatitoare se va realiza online
Recomandări pentru părinți privind limitarea transmiterii bolilor infecto – contagioase în colectivități școlare