Proiectele  eTwinning sunt proiecte de colaborare on-line între şcoli din mai multe ţări europene, pe teme de actualitate din domeniul educaţiei, promovând  interculturalitatea. comunicarea internaţională. deschiderea  înspre acceptarea  şi aprecierea diferenţelor.

Dacă în anii anteriori am derulat proiecte despre bullying, tradiţii culinare,  problemele adolescenţilor, ca Ted Talks, sau cărţi preferate versus tehnologie, anul acesta am optat pentru explorarea valenţelor educative ale excursiilor şi vizitelor, în cadrul proiectului “I learn by travelling” (Învăţ călătorind), derulat în perioada ianuarie-iunie 2020.

Proiectul a reunit  157 de elevi  şi 17 profesori din şcoli din şapte tări. Activităţile propuse iniţial, implicând vizite la instituţii culturale locale (teatru, cinema, muzee, biserici, universităţi), ieşiri în natură sau excursii la obiective de interes naţional au fost regândite şi reorganizate în contextul pandemiei. Majoritatea activităţilor s-au derulat in cadrul orelor on-line de engleză  şi dirigenţie de la cls a V-a B şi au inclus vizionare de film şi discuţii pe tema lui, crearea unui logo al proiectului, realizarea de bannere cu mesaje specifice pandemiei, vizite on-line la muzee din toată lumea, la biserici, moschei şi sinagogi faimoase, participarea la webinarii  cu copii si profesori din ţările partenere, realizarea de filmuleţe, povestiri  şi poezii în colaborare cu partenerii. Am învăţat mult unii de la alţii şi sperăm să fi stârnit în elevii noştri curiozitatea pentru cunoaşterea interculturală şi dorinţa de colaborarea internaţională.


prof. Dana Muntean

238

Alte articole

COMUNICAT DE PRESA: Proiectul “Energie in scolile copilariei”
C.R.D.E.I.I.
Parteneriat cu Asociația Autism Transilvania