Campania universității, care promovează sportul în școli, îi pune față în față pe elevi cu campionii care le vorbesc despre importanța sportului, dar și despre drumul spre performanță.

Raluca Haidu, medaliată cu aur la Campionatele Europene de Gimnastică din 2012, a fost prima care a ajuns în fața elevilor de la Școala Gimnazială Ion Creangă.

„Îmi doresc să nu mai văd copii pe bănci la ora de educație fizică. Este important să facă mișcare, indiferent că pur și simplu aleargă în curtea școlii sau fac un sport, asta am încercat să le explic. Le spun că mișcarea îi ajută să se dezvolte frumos și apoi dacă vor să se îndrepte spre performanță îi așteaptă multă muncă, sacrificii, dar și satisfacție”, a spus gimnasta Raluca Haidu.

Campania are scopul de a le arăta copiilor că și ei se pot număra printre campionii de mâine. Reacția elevilor a fost pozitivă, mai ales că unii dinte ei chiar se gândesc să facă performanță. Este și cazul Andradei, care, la numai nouă ani, visează deja să ajungă pe podium la gimnastică.

„Mi-a plăcut foarte mult pentru că am văzut niște mișcări ale gimnastei și m-am deschis și eu la minte, ca să fac și eu același lucru. E o încurajare să merg mai departe și să nu mă gândesc la gimnastică ca la un chin, trebuie să muncesc cât mai mult ca să ajung cât mai bine și mai performantă”, a spus Andrada .

Toți elevii au fost încântați de lecția predată de gimnastă. Au înțeles importanța mișcării și chiar se gândesc să aloce mai mult timp sportului.

Acesta este un un proiect prin intermediul căruia UBB se implică în comunitate.

„Încercăm să creștem generații sănătoase, să oferim modele, iar UBB are asemenea modele de oferit. Iar această campanie este una dedicată exclusiv copiilor din școlile clujene pe care încercăm să îi învățăm cât e de importantă mișcarea, că viața de campion nu constă doar în medalii, ci și în muncă”, a spus Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj.

Campania „Formăm campioni” va ajunge, în perioada următoare, în mai multe școli din oraș.

Articol preluat de pe www.ebsradio.ro

127

Alte articole

Activităţi în perioada suspendării cursurilor
IMPORTANT: Inscrierea in clasa pregatitoare se va realiza online
Recomandări pentru părinți privind limitarea transmiterii bolilor infecto – contagioase în colectivități școlare