În data de 21 octombrie 2019, între orele 9 și 12, la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Cluj-Napoca a avut loc complexa activitate educativă “Pași spre o viață sănătoasă”.

În cadrul activităților ce formează programul educațional “Școala Altfel”, 500 de elevi din școala noastră au participat la activitatea “Pași spre o viață sănătoasă”. Elevii au participat la mai multe ateliere coordonate de către specialiști de la Serviciul de Ambulanță, Facultatea de Medicină, Centrul Medical Medexpert, Crucea Roșie, Asociația “Clujul Pedalează”. Principalele activități au fost: “Keep Fit” (jocuri de mișcare), „Micul biciclist și siguranța lui” (concurs cu biciclete și trotinete), „Să mâncăm sănătos” (dezbatere despre nutriție și degustare de legume și fructe), „Ce trebuie să știu despre Serviciul de Ambulanță”, „Sfatul Nutriționistului”, „Tehnici de prim ajutor” etc.

Conţinuturile şi activităţile acestui program sunt menite să-i determine pe elevi să adopte un stil de viaţă sănătos, să facă alegerile potrivite in ceea ce priveste alimentaţia, înţelegând valoarea nutritivă şi energetică a alimentelor, precum şi nevoile organismului. Elevii si-au insusit noțiuni de bază în legătură cu nevoile organismului si au inteles sa practice activitati sportive cat mai des. Aceștia au învațat să dezvolte obiceiuri care să le mențină și să le protejeze sănătatea. Au identificat factorii de risc pentru apariția bolilor, metodele de prevenție și au aflat cum să-și construiască un program de activități fizice și o alimentație echilibrată, prin alegerea conştientă şi informată a alimentelor.

Activitatea a fost coordonată de către directorul școlii, împreună cu profesorii, elevii și specialiștii implicați.

22.10.2019 DIRECTOR,

Camelia Sîncrăian Pop

477

Alte articole

Pe cărări de munte…
“Festivalul Toamnei”
La mulţi ani Armatei Române!