În perioada 20-27.09.2019 s-a derulat la Cluj Săptămâna Climei, parte din, poate,  cea mai mare acțiune mondială pentru mediu din istoria recentă (Global Climate Strike). Am fost onoraţi de vizita în şcoală a reprezentanţilor organizaţiei Cluj4Earth, cares-au întâlnit cu elevii claselor a VI-a in cadrul atelierelor educative “Criza climatică pe scurt. De ce contează și ce e de făcut?”. Activităţile au stârnit interesul copiilor şi, pentru că faptele contează mai mult decât vorbele, Maria, Sofia şi Andrada din clasa a VI-a C au pregătit postere şi au transmis ceea ce au învăţat colegilor din clasele mai mici, invitându-i, alături de colegii lor de clasă, la o acţiune simbolică de ecologizare în curtea şi împrejurimile şcolii. Câteva impresii ale copiilor participanţi: “Mi-a plăcut foarte mult!”; “Nu pot să cred cîtă mizerie aruncă oamenii pe lângă garduri!!”; “De-abia am aşteptat ziua de azi! A fost super!”. Felicitări pentru iniţiativă, Maria, Sofia si Andrada! Mulţumim pentru implicare claselor a VI-a C, a V-a B şi a II-a E! Suntem tare mândri de voi!

Dragi copii şi oameni mari, haideţi să învăţăm să trăim într-o lume curată! Să re-învăţăm să respectăm natura şi să ne pese de viitorul ei şi al nostru.

606

Alte articole

Înscrierea în clasa pregătitoare
Matematica veselă
Măsuri cu privire la reluarea activității în sistemul de educație după incetarea stării de urgență și precizări privind încheierea situației școlare